Prenumerera
Prenumerera

Intagna lyckades tillverka vapen inom ramen för en anstalts produktionsverksamhet

Två produktionsledare på en anstalt i Sverige frias efter att ha anmälts till Kriminalvårdens personalansvarsnämnd. Detta då dessa två fängelseanställda varit delaktiga under tiden några av de intagna lyckats tillverka vapen inne på produktionsavdelningen på anstalten. Det rör sig om metallsköldar, knivar och en murbräcka som beslagtagits.En intagen person blev påkommen när han arbetade med en metallsköld som enligt de intagnas berättelse tillhörde en annan intagen. Efter händelsen valde man att tillfälligt stänga ner produktionsavdelningen för att söka igenom lokalerna. Vid visitationen hittade man flertalet vapen som på något sätt tillverkats inom ramen för avdelningens verksamhet.

Att ingen i personalen kan anses vara skyldig till händelsen beror på att åklagaren inte kunnat bevisa hur hela händelseförloppet gått till.