Prenumerera
Prenumerera

Tove-fallet: De häktade tjejerna utreds nu för mord och gravfridsbrott

Två kvinnor sedan någon vecka häktade misstänkta för människorov i Vetlanda. De ska ha rövat bort 21 åriga läkarstudenten Tove Tönnies, som försvann natten den 16 oktober i anslutning till en festkväll i Vetlanda.

Nu utreds de även för även mord och gravfridsbrott. De häktade kvinnorna nekar emellertid till brott.Åklagare Adam Rullman kommenterar situationen via ett mail till Expressen.

”Utredningen omfattar nu misstanke om mord, människorov och gravfridsbrott. Det är alltså i nu läget inte fråga om någon ändrad rubricering utan en utökning. De båda misstänkta är inte hörda om detta. Jag kommer ta ställning till om de ska begäras häktade för dessa brott senare i veckan.”

Det ska finnas övervakningsbilder som knyter en bil som den enda häktade kvinnan hör samman med till en nyckelplats i utredningen kring Toves död.