Prenumerera
Prenumerera
Av Erkännande: Quirinale.it, Attribution, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=115828333

Påven bekänner affektion till både Ryssland och Ukraina

Konflikten mellan Ryssland och Ukraina lämnar människor världen över i splittring. Påven Franciskus däremot går nu ut och talar om sin affektion gentemot båda sidorna i kriget. Det är med en kärlek till Ukraina efter kära barndomsminnen i landet och en högakt för så kallad rysk humanism som han tidigare gjort tappra försök att medla i konflikten, enligt RT.Redan i februari i år uppmanade Påven till “omedelbar vapenvila” och vädjade efter “lösningar som inte påtvingas genom press, utan som är samförstådda, rättvisa och stabila”.

Emellertid har President Vladimir Zelinsky officiellt gått ut med att konflikten inte är diskuterbar så länge Vladimir Putin sitter vid makten i Ryssland.