Prenumerera
Prenumerera

Åklagaren i Tove-fallet: Fler brottsmisstankar kommer delges de två häktade kvinnorna

Kammaråklagare Adam Rullman kommenterar läget i utredningen gällande dödsfallet av läkarstudenten Tove Tönnies. Åklagaren har formellt inte öppnat en utredning med brottsrubriceringen med mord eller dråp men påpekar att den två tjejer som är misstänkta för människorov med stor sannolikhet kommer delges misstanke om andra brott efter fler förhör.– De häktade kvinnorna kommer troligen att delges nya brottsmisstankar när de hörs på nytt. I god tid innan nästan omhäktningsförhandling kommer jag att ta ställning till om de ska begäras häktade för ytterligare brott eller andra brott. Den rättsmedicinska obduktionen förväntas ske under nästa vecka, säger kammaråklagare Adam Rullman via pressmeddelandet.