Prenumerera
Prenumerera
Av Katedra_Chrystusa_Zbawiciela_w_Moskwie_2.jpg: Voytek sderivative work: B7elijah (talk) - Katedra_Chrystusa_Zbawiciela_w_Moskwie_2.jpg, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16202424

Ryskortodoxa kyrkan backar lagstiftning som förbjuder HBTQ-propaganda

“Att uppvisa sina syndiga handlingar, försök att involvera andra i dem bör motarbetas enligt lag.” Så uttrycker sig Vladimir Legoyda, ordförande i offentliga relationer och informationsdepartementet för den ortodoxa kyrkan i Ryssland. Detta i samband med en diskussion kring homoxesualitet och HBTQ-frågor i Ryssland, rapporterar rysk media.Legoyda gör det tydligt att den Ortodoxa kyrkan motsätter sig trakasserier och förtryck mot homosexuella och övriga “syndare”. Däremot menar han att det är propaganda att tala om att människor kommer ut med sina diverse HBTQ-identiteter, som exempelvis queer. Han menar att det är just propaganda för dessa idéer som de anser är ett stort samhällsproblem.

Vladimir Legoyoda påpekar även hur fysiska ingrepp på transpersoner fysiskt skadar patienten i fråga och kallar fenomenet “en kriminell marknad som förstör människors liv, även barns liv på senaste”.