Prenumerera
Prenumerera

Problem med hot och våld mot lärare – i låg och mellanstadiet

Fackföreningarna Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund och Kommunal har anmält Kungälvs kommun för missförhållanden i arbetsmiljön på låg och mellanstadiet, enligt Kungälvsposten. Det rör sig om våld och mordhot mot personalens familjemedlemmar.

– Det handlar om flertalet F-6-skolor i kommunen, där det förekommer tillbud med hot och våld. Därför har vi valt att lägga den här anmälan centralt. Det är en stor fråga som man inte klarar av enskilt ute på varje skola, utan behöver ta ett större grepp på, säger Erika Edvardsson, ordförande för Lärarförbundet i Kungälv, till Kungälvsposten.Facket menar att hoten och våldet lett till högre sjukskrivningstal i kommunens skolor.

Lärarförbundet vill se flera polisanmälningar när lärare och personal blir hotade.