Prenumerera
Prenumerera
Av Telefonkiosk - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26289567

Hovrätten fastställer dom beträffande Påskupploppen – långa fängelsestraff

Under påskhelgen ägde det s.k påskupploppen rum i Sveaparken, Örebro. Det rörde sig om grovt sabotage mot blåljuspersonal, och nu döms de tre männen som låg bakom brottet till fängelse och böter i Göta hovrätt. Detta enligt domstolens hemsida.Tingsrätten dömde männen redan i augusti 2022 för – den ena till 7,5 års fängelse, den andra till 6 år och den tredje till 4,5 år. Alla tre dömdes även till skadestånd, men gjorde ett tappert försök till att överklaga domen. Detta varpå hovrätten nu dömt männen igen.

Hovrätten ansåg egentligen att straffet borde vara fem års fängelse för den typen av brott som männen begått. Emellertid slutade det med att två av männen fick ett sänkt straff, och en av de fick ett straff på sex års fängelse då han ansågs ha tagit sig an en pådrivande roll under händelseförloppet. Man menar även att poliserna som var på plats har rätt till ersättning för kränkningar vid sabotaget. Det skulle röra sig om ett belopp på 20 000 kronor.