Prenumerera
Prenumerera
Av AgnosticPreachersKid - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6282818

Fed genomför en kraftigt höjning av den amerikanska styrräntan

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve aviserade en räntehöjning under kvällen. Räntehöjningen kommer hamna på 0,75 procent. Den amerikanska styrräntan hamnar då på 4 procent. Detta kan sätta press på den svenska riksbanken vars styrränta är kvar på 1,75 procent.”För att stödja dessa mål beslutade direktionen att höja styrräntan 3 och 3/4–4 procent. Direktionen räknar med att de pågående höjningarna av styrräntan kommer att vara lämpliga för att uppnå en penningpolitik som är tillräckligt restriktiv för att återställa inflationen till 2 procent över tid”, meddelar Feds i ett pressmeddelande.