Prenumerera
Prenumerera
Micke Sandström/CC BY 3.0/ © Frankie Fouganthin Jan Scherman.

SD borde få plats på Nobelmiddagen och i regeringen – Scherman och Göranzon talar ut

Medieprofilen och tidigare TV4-chefen Jan Scherman delar Marie Göranzons åsikt om att mobbingen mot SD är skandalös, rapporterar Expressen.

Skådespelerskan Marie Göranzon beskrev i söndags sin ilska om att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson portas ifrån nobelmiddagen. Hon lyfte fram denna åsikt när hon blev intervjuad i TV4:a Nyhetsmorgon.– Jag tycker att det är en falsk demokrati. Utan dem hade ju inte Kristersson suttit som statsminister. Han hade ju inte fått mandat till det, sa Göranzon i TV4:a.

Hon får nu även medhåll ifrån av den tidigare TV4-chefen Jan Scherman. Han menar att SD kan bli Sveriges största parti om denna vuxenmobbing fortsätter. Hans åsikt bygger visserligen på en rädsla för att Sverigedemokraterna ska växa som parti.

– Sluta upp med barnsligheterna. Det kommer att sluta i katastrof, säger Scherman till Expressen. Sherman tycker också att SD som oppositionens största parti borde få sitta i regeringen.