Prenumerera
Prenumerera

Peter Mangs växte upp i området där bussar utsattes för stenkastning häromdagen

Häromdagen aviserade Skånetrafiken att 5 busslinjer inte för drabbats av störningar. Det gäller linje 2, 9, 31, 8 och 170.

”Bussarna trafikerar ej vissa hållplatser, Orsaken är stenkastning”, stog det i aviseringsmeddelandet på Skånetrafikenshemsida.

Skånetrafikens presstjänst säger att ingen skadades vid denna stenkastning men att flera busslinjer tvingats styra om. De förklarar även att förarna som utsattes för stenkastning erbjudits samtalsstöd och tagits ur tjänst.Flera av dessa busslinjer går igenom förorten Lindängen. Invandrarmördaren Peter Mangs växte upp i den förorten. Den 24 juli 2012 dömdes Mangs av Malmö tingsrätt för två mord, fyra mordförsök och tre fall av grovt olaga hot. Flertalet av brottsoffren hade invandrarbakgrund och det är troligt att Peter Mangs hyste särskild ilska mot utlänningar.

Peter Mangs genomgick både sin gymnasie – och grundskoleutbildning i Malmö.