Prenumerera
Prenumerera
By Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=89442959

Nordkoreansk missil i sydkoreansk territorialvatten – Syd vill svara med missiler

Under morgonen, lokaltid, avfyrade Nordkorea missiler varav minst en av dessa, landade i Sydkoreanskt territorialvatten.

Militären i Sydkorea kallar Nordkoreas missilattacker oacceptabla då de landat nära inpå Sydkoreas kust. “Nordkoreas missiler landade idag nära vårt territorialvatten, söder om den norra gränsen för första gången sedan uppdelningen. Detta är utan motstycke och oacceptabelt” säger en sydkoreansk officer, enligt Tass News. Försvaret uppger även att deras svar kommer att “vara avgörande”, men vad det innebär återstår att se.Attackerna var, enligt Seoul riktade mot Japanska havet och tog plats vid området kring Wonsan i provinsen Kangwon kring 08.50. Emellertid landade en av missilerna vid ögruppen Ullegundo och det var första gången en missil träffade Sydkoreanskt territorium. Detta rapporterar Tass News.

Sydkoreas försvarsminister, Lee Jong-seop, säger att landet kommer svara med ”missiler i världsklass”, enigt pressmeddelande ifrån det Sydkoreanska försvarsdepartementet.