Prenumerera
Prenumerera

Kulturministern kan inte definiera ”Svensk kultur”

Kulturministern Parisa Liljestrand (M) kan eller vill inte ge några exempel på vad som är svensk kultur.

I en intervju med Expressen uppmanas sveriges kulturminister vid flera tillfällen att definiera svensk kultur. Hon svarar dock bara med vaga formuleringen om ”öppenhet och ”demokratiska värdena”.Hon kommer dock bara med vaga liberala floskler om ”öppenhet” och de ”demokratiska värdena”. Parisa Liljestrand har även iransk påbrå och när hon får frågan om vad som är iransk kultur kan hon svara mer konkret.

– Det är väldigt mycket sång, dikt, vers – det har varit viktigt i min familj när jag växte upp. Musik har haft enormt stor betydelse, och gamla diktare. En av mina absoluta favoritpoeter är exempelvis Rumi, säger kulturministern.