Prenumerera
Prenumerera

Enligt Ryssland – 2 500 Ukrainska soldater stupat på en vecka

Under blott en veckas tid, mellan den 17 och den 23 oktober ska den ukrainska armén ha genomlidit sin största förlust hittills i kriget mot Ryssland. Det rör sig om 2,500 man som stupat och stora delar utrustning som gått förlorat vid Nikolayev-Krivoy Rog-riktningen. Detta rapporterar Tass news.

Vid offensivet i södra Donetsk-riktningen ryktas det att ryska trupper ska ha tagit sig hela tre kilometer in på det Ukrainska territoriet, och nådde bosättningen Pavlika där 100 män från det Ukrainska försvaret dog och sex soldater retirerade. Sedermera ska även en Ukrainsk stridsvagn ha blivit förstörd och en annan stulen. Tre bepansrade stridsvagnar liksom sex transportfordon ska även ha förstörts.Under den 25, 26 och 27 oktober hävdar man att Ukraina gjort misslyckade försök på att attackera Ryssarna, varpå två attacker till skedde den 29 och 31 oktober då över 800 man stupade i Nikolayev-Krivoy Rog-riktningen. Ytterligare 40 man ska även ha avlidit efter missilattacker i närheten av byn Staroveroka i Kharkov-regionen.

Detta är, enligt Tass news bara ett fåtal av den långa listan på militära händelser som inte bara resulterat i att 2,500 man mist livet, utan som ska ha satt Ukraina i nederlaget.