Prenumerera
Prenumerera

Åtal väcks idag mot Theodor Engström

Idag väcks åtal mot Theodor Engström, misstänkt för terrorbrott efter att ha erkänt mordet på Ing-Marie Wieselgren som ägde rum under årets Almedalsvecka. Kammaråklagare Henrik Olin är den som väckt åtalet och redan i eftermiddag kommer han att hålla en pressträff gällande fallet, enligt åklagarmyndighetens presstjänst.Det var på Donners plats i Visby som Theodor Engström högg Ing-Marie Wieselgren som avled av skadorna. Engström sägs ha kopplingar till partiet Nordiska motståndsrörelsen, och misstänks även ha haft Annie Lööf, dåvarande partiledare för Centerpartiet som måltavla. Han greps redan i närheten av platsen, och rättspsykiatriska undersökningar har visat att Theodor Engström led av allvarliga psykiska störningar, åtminstone vid tillfället.

Huvudförhandlingen kommer att äga rum den 8 november i Gotlands tingsrätt.