Prenumerera
Prenumerera
© Jeff Ahl

AfS anser: ”en ynka krona” – För liten skattesänkning på drivmedel

Den nya regeringen lovade tillsammans med Sverigedemokraterna sänkningar av svenska folkets drivmedelskostnader inför valet, men blev så verkligen fallet? Partiet Alternativ för Sverige skriver idag på sin Facebook-sida att “när det väl kom till kritan blev det bara en ynka krona!”

Det stämmer att priset vid pump numera sänks med en krona per liter vad gäller bensin och diesel. Den f.d. riksdagsledamoten Jeff Ahl, som numera är politiker i AfS kallar lösningen för ett svek. Han menar att Sverige, trots att EU sätter sig emot en sänkning av kostnaderna för drivmedel, bör genomföra större sänkningar ändå. Detta då priserna, enligt honom gör människors möjligheter till transport till en klassfråga.Enligt ett pressmeddelande från finansdepartementet, publicerat på regeringens hemsida är motivet att man vill sänka drivmedelskostnaderna för hushåll och företag. Man menar att de höjda priserna beror på Rysslands invasion av Ukraina. I samma meddelande förmedlar man även att man, genom skattelättnader vill stimulera svensk elproduktion.