Prenumerera
Prenumerera

Krönikör Erika Stensson: Dags att enas som män och kvinnor

Jag är djupt oroad över det hat som finns mellan svenska kvinnor och män. Jag märker när jag pratar med män, inte minst på FB att många män är djupt besvikna på svenska kvinnor och tycker att feminismen är roten till allt ont – att de inte har partners, att de inte har barn och att de blivit avvisade och illa behandlade av svenska kvinnor under sitt liv. De tycker kvinnor är elaka och arroganta och vill nu hämnas bl. a genom att välja bort svenska kvinnor framför östeuropéer och asiater som de hävdar är mjukare och kvinnligare. Männen vill alltså ge igen och bestraffa de svenska kvinnorna. De ska minsann få betala sitt pris för feminismen så de kan gott bli våldtagna av utländska män om de inte håller med de svenska männen om allt de säger och metoo är bara påhitt rakt igenom av de insinuanta kvinnorna som bara gillar att jävlas.

De märkliga är att när jag pratar med svenska kvinnor ( och nu pratar jag inte om radikalfeminister) så är de också djupt deprimerade, besvikna och ledsna över de svenska männen. Många är barnlösa lever ensamma och har gett upp tanken på relationer. De tycker att de svenska männen är elaka och har betett sig illa under deras liv då de också blivit avvisade, misshandlade och sexuellt trakasserade av dem. Om de väljer män väljer de utländska eller yngre män för att de är varmare och generösare. Nästan alla kvinnor jag pratar med har varit med om sexuellt våld, trakasserier och psykisk misshandel av män men har inte anmält för att de anser att de har sig själv att skylla då de kanske inte satt tydliga gränser eller varit berusade vid dessa tillfällen. De tonar ner brotten då de absolut inte vill associeras med radikalfeministerna som i många kretsar bara anses fula, äckliga och galna.Den här ekvationen går inte ihop. Detta är tragiskt! Den svenska staten har verkligen sått split mellan män och kvinnor så att de ständigt är i krig med varandra. De förstår inte varandra och kan därför inte se att lidandet är gemensamt för bägge könen. Ja den Intersektionella feminismen har med saken att göra men inte bara. Kvinnliga rättigheter är viktigt och det som varit unikt i Sverige är jämlikhetsidealet som i grunden skapat självständiga starka kvinnor och män sen hundra år tillbaka men vi har också problem med sexuellt våld och maktdominans inom vår kultur. Vi måste börja respektera varandra och läka såren mellan könen som uppstått de senaste decennierna. Sluta kriga och förstå att vi bägge är offer för ett större spel om Sveriges framtid. Vi kommer aldrig kunna försvara Sverige om vi hatar varandra och egentligen vill varandra illa. Vi måste se våra gemensamma intressen! Man slåss för att värna och älska inte för att hata och förstöra då spelar man bara fiender i händerna.

Skribent Erika Stensson