Prenumerera
Prenumerera
Av Jorchr - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27939206

Malmö: 5 ungdomar häktade för grov våldtäkt i Kungsparken

Fem ungdomar anhölls i måndags misstänkta för grov våldtäkt i Kungsparken i helgen. Målsäganden är en kvinna, enligt pressmeddelande ifrån åklagarmyndigheten.

– Vi kommer att höra berörda personer och genomför nu en rad tekniska analyser för att gå igenom händelseförloppet, säger kammaråklagare Kristina Amilon som leder förundersökningen, via pressmeddelandet.”Kammaråklagare Kristina Amilon har begärt att de fem unga män som varit anhållna på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt i Kungsparken i Malmö i helgen ska begäras häktade”, skrev åklagarmyndigheten i ett nytt pressmeddelande denna vecka.

Kvinnan i fråga är betydligt äldre än gärningsmännen, enligt anonyma källor till Svenska Morgonbladet.