Prenumerera
Prenumerera
Av Holger.Ellgaard - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=98372159

Skulder ifrån restriktionsåren blev för stora – Indiska Magasinet i konkurs

Klädkedjan Indiska Magasinet, känt som Indiska, går i konkurs efter att ha funnits i Sverige i dess nuvarande form sedan 1950-talet. Det har även funnits viss verksamhet i småskaligare form sedan 1901.

Beslutet fattades av styrelsen efter att Skatteverket, som försöker driva in skulder som byggts upp under restriktionsåren 2020-2021, sagt nej till en företagsrekonstruktion. Företaget har haft betalningssvårigheter under en längre tid.”Det är historiska skulder drivna av pandemin som har orsakat problemen, inte verksamheten i sig”, säger vd Karin Lindahl i ett pressmeddelande.

Rörelsen har 46 butiker i Sverige och Finland och alla dessa kommer att påverkas.