Prenumerera
Prenumerera
Av Sverigedemokraterna - http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/images/j-punkt-aa-05-741513, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=66777794

Åkesson om Moderaternas svek i Sölvesborg – M stoppar kommentarer på facebook

Häromdagen skrev Svenska Morgonbladet om hur Moderaterna i Sölvesborg valde att överge ett långvarigt samarbete med Sverigedemokraterna och därmed öppna upp för socialdemokratisk styre i kommunen. Därmed tappar Louise Erixon (SD) kommunalrådsposten.

Jimmie Åkesson har hittills varit relativt tyst om det hela men har under kvällen tagit bladad ifrån bunden via sin facebooksida.

”Det är inte det minsta förvånande att Sölvesborgs ledande moderater nu får utstå massiv kritik efter sitt monumentala svek mot alla de M-väljare som inte röstade för vänsterstyre. Kritiken är högst befogad, och det är obegripligt om personerna bakom detta bedrägeri väntat sig något annat”, skriver han därpå.

SD-ledaren menar att många i hans partiled är förbannade och kritiska till Moderaternas beteende i Sölvesborg och att M i Sölvesborg tappat verklighetsförankringen.”Det usla valresultatet skylls på samarbetspartiet Sverigedemokraterna, som ”tagit för mycket plats”. Självrannsakan uteblir, trots att man tappat stort tre val i rad. (Moderaterna har mer än halverats sedan 2010.) I rimliga sammanhang brukar man byta ut den ledning som inte levererar, men här hoppar man istället till den famn som erbjuder flest välbetalda stolar”, fortsätter SD-ledaren på facebook.

Åkesson anser dessutom att Moderaterna inte velat diskutera politiskt innehåll men krävt ”välbetalde stolar” trots att de tappat stort hos väljarna medan SD ökade i höstens kommunalval i Sölvesborg.

”Respekten för valresultatet är obefintlig”, poängterar Åkesson.

Han konstaterar dessutom att det troligtvis finns många besvikna M-väljare i Sölvesborg som hade förväntat sig att slippa S-styre i kommunen.

Moderaterna i Sölvesborg har inte kommenterat situationen i sina sociala medier men har dock valt att förbjuda kommenterar på deras lokala facebooksida för Sölvesborg.