Prenumerera
Prenumerera

Liberalernas ledamot i EU-parlamentet stängs ute ifrån den liberala partigruppen

Liberalernas representanter och dylikt i Europaparlamentet kommer nu att stängas ute från möten med den liberala partigruppen Renew Europe, rapporterar SVT Nyheter. Liberalernas ledamot i Europaparlamentet heter Karin Karlsbro. Hon och L utesluts inte ur gruppen men sätts i någon form av sociala karantän.

”Till följd av diskussionerna inom Renew Europe och Alde, kommer ordföranden för Renew Europe-gruppen – för närvarande – inte att bjuda in Liberalernas ledarskap till Renew Europe-gruppens evenemang”, skriver RE på Twitter.Utöver detta bakslag inom europapolitiken har den liberala paraplyorganisationen Aldes i veckan beslutat att skicka en grupp till Stockholm för att granska L:s relationer till SD.