Prenumerera
Prenumerera
(bild på Tobias Andersson) By Poltikerveckan Almedalen - IMG_6617, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61486804

Rebecka Fallenkvist omplaceras – får tröstande ord ifrån SD-topp Tobias Andersson

Rebecka Fallenkvist (SD) omplaceras efter uttalandet om Anne Frank. Riks-profilen togs ur tjänst i förra veckan efter sin kommentar på Instagram som löd ”50 sidor in och hitintills har Anne Frank endast slagit mig som sedelös. Kåtheten själv”, rapporterar SR.

Rebecka Fallenkvist har nu fått en ny tjänst på partiets ekonomiavdelning där hon arbetar under ekonomichefen Lena- Karin Lifvenhjelm. ”Som ett resultat av de samtal som förts genom partiets HR- avdelning kommer Rebecka Fallenkvist att omplaceras till en lämpligare tjänst inom organisationens administrativa division där hon kommer att assistera planeringen av partiets konferensverksamhet”, skriver SD:s pressavdelning i ett uttalande, enligt SR.Rebecka Fallenkvist meddelar också på Instagram att hon kliver av sitt förtroendeuppdrag i SD Region Stockholm.

Riksdagsledamoten från SD, Tobias Andersson, skriver några uppmuntrande ord till Fallenkvist i anslutning till hennes inlägg på instagram.

”Du är grym och det går inte att nog betona hur viktig du varit för Riks och partiet. Låt ingen påstå någonting annat. Stort lycka till framöver, det kommer att bli toppen! ❤️”, skriver han.