Prenumerera
Prenumerera
avskeda personal L S
Av Arne Müseler / www.arne-mueseler.com, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=98215920

EU: Vill vaccinera spädbarn mot corona

EU:s läkemedelsmyndighet EMA rekommenderar nu Pfizers och Modernas coronavaccin för små barn från sex månaders ålder. EU har som målsättning att låta Pfizers vaccin Comirnaty injiceras i 6 månader till 4 år gamla barn. Detta skriver EMA i ett pressmeddelande där de också fastställer att Modernas vaccin Spikevax ska kunna brukas på barn i åldrarna 6 månader till 5 år.2021 bedömdes covidvaccinen vara så pass osäkra att staten var tvungen att gå in som garant för vaccinskador som inte täcktes av befintliga läkemedelsförsäkring.

”Regeringen ger Kammarkollegiet i uppdrag att teckna överenskommelse med LFF Service AB om skadereglering och ersättning för läkemedelsskador”, står det i ett pressmeddelande ifrån januari 2021 om just covidvaccinen.