Prenumerera
Prenumerera
@SVT

Oppositionens Annika Strandhäll vill granska SD och alternativmedia

Sveriges tidigare klimatminister Annika Strandhäll (S), som nu är riksdagsledamot för oppositionen, säger i SVT:s 30 minuter att hon efterfrågar en ordentlig granskning av Sverigedemokraternas ”nätverk med kopplingar till alternativmedier”.

– Det borde granskades mer vad detta får för påverkan på den politiska dagordningen, den massmediala dagordningen och därmed potentiellt också ett valresultat, säger hon i SVT-programmet. Hon menar att alternativmedia varit med och genomfört otillåten påverkan vid val i olika länder.

Hon hänvisar till ett reportage i vänstertidningen ETC som påstår att SD:s partistyrelse avlönade nättroll för att piska upp stämningen mot myndigheter.Hela reportaget byggde dock på väldigt obskyra källor.

– Vi har lön från partiet för att kriga på nätet, sa exempelvis en anonym källa till tidningen.

Annika Strandhäll säger dock att SD:s koppling till alternativmedia och hur detta påverkar vårt samhälle med konspirationsteorier och dylikt behöver utredas.