Prenumerera
Prenumerera
By Simon Dawson / No 10 Downing Street - https://www.gov.uk/government/people/elizabeth-truss, OGL 3, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=123328145

Allt fler konservativa parlamentsledamöter vill tvinga bort Liz Truss

Allt fler konservativa parlamentsledamöter i Tory uppges vilja rösta bort Liz Truss som Storbritanniens premiärminister och som deras partiledare.

Fler än 100 konservativa ledamöter har lämnat in missförtroendebrev om henne till partiets medlemskommitté som står för partiledaromröstningar. Ordföranden i kommittén heter Sir Graham Brady och måste agera enligt stadgarna när ett viss antal misstroendekrav inlämnats.Graham Brady har dock varit skeptisk till dess krav då han menar att Liz Truss och den nytillsatta finansministern Jeremy Hunt borde få lägga fram en ny ekonomisk strategi innan hon testas i en skarp omröstning som kan leda till nyval och en hög grad av osäkerhet för det konservativa partiet och för landet, rapporterar INews.