Prenumerera
Prenumerera

SVT påstod – ”Anne Franks dagbok avslöjar fräckisar och tankar om sex” och ”fantasier”

Riks-profilen Rebecca Fallenkvist har hamnat i blåsväder för att om Anne Franks dagbok ha sagt att den unga flickan Frank var ”sedeslös” och ”kåtheten själv”.

Av allt att döma gjorde SVT och BBC liknande tolkningar av den omtalade dagbokens innehåll. 2018 lyckade nederländska forskare tolka dolda sidor i dagboken.Såhär beskriver SVT de nya dimensioner som upptäckts i dagboken.

”Anne Frank var vid tillfället 13 år gammal och skriver bland annat om att hon vet att hennes pappa varit i Paris och att han sett hus med prostituerade i staden. Hon skriver fantasier om sexualkunskap och om att hon någon gång kanske måste utbilda någon annan i ämnet.”

Enligt SVT drog dessutom Anne Frank en hel del fräcka skämt i sin dagbokstext.