Prenumerera
Prenumerera

Pojken som åtalas för våldtäkt och mordförsök på 9-åring – misshandlad på HVB-hem

Den 15-åriga invandrarkillen som nu åtalas för att ha våldtagit och försökt mörda en 9-årig flicka i Skellefteå har själv utsatts för våld och hot av andra på det HVB-hem där han är placerad, rapporterar SVT Västerbotten. Våldtäkten och våldet mot den lilla flickan är dock obeskrivlig och det var först osäkert om hon skulle överleva.

Statens Institutionsstyrelse vill inte kommentera det inträffade som enskilt fall men säger att de kommer agera om de får reda på missförhållanden.Pojkens föräldrar säger till rätten att ungdomarna på hemmet fått reda på vad deras son misstänks för och har då gett sig på honom.

— Vi har möjlighet att omplacera ungdomar till ett annat ungdomshem om det inte fungerar, säger myndighetens pressekreterare Stefan Hell Fröding till SVT.