Prenumerera
Prenumerera

Liberalernas Johan Pehrson kan än inte garantera stöd för Ulf Kristersson

Under gårdagen gav riksdagens talman, Andreas Norlén, moderatledaren Ulf Kristersson förlängning med två dagar på Kristerssons sonderingsuppdrag. Ulf Kristerssons uppgift är att förhandla fram ett regeringsunderlag så att han kan vinna en statsministeromröstningen i riskdagen.

Förhandlingarna mellan M, L KD och SD har nu pågått i över 3 veckor och Ulf Kristersson har försökt indikera att allting går åt rätt håll.Idag meddelade dock liberalernas partiledare Johan Pehrson att han inte kan garantera stöd för Ulf Kristersson som statsminister vid en omröstning i kammaren. ”Hoppas jag kan nå dit”, säger L-ledaren.

– Det är ju inte förrän allt är klart, säger Liberalernas partiledare när Expressen om det är klart att de ger Kristerssons tö vid en statsministeromröstning.

– Det är bättre att göra det helt rätt ända in i kaklet, förklarar Liberalernas Johan Pehrson nu på morgonen till Expressens.