Prenumerera
Prenumerera
Av European People's Party - EPP Summit, 20 June 2019, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=79834293

Kristersson har ingen regeringslösning klar – får två dagar till av talmannen

Enligt flera svenska medier har inte Ulf Kristersson någon regeringslösning att presentera när han nu kl 11 ska möta talman Andreas Norlén. Moderatledaren har haft 3 veckor på sig att förhandla fram en lösning med de 3 övriga partier som gick till val på att byta regering, dvs KD, L och SD. Men enligt flera rapporterar finns det betydande slitningar mellan Sverigedemokraterna och Liberalerna. Enligt läkta uppgifter till svenska medier är partierna exempelvis inte överens om migrationspolitiken.SD har dessutom sagt att de helst inte vill stödja en regering där Liberalerna ingår medan M-ledaren gärna vill se L som del av hans regering.

– Under vårt möte informerades jag om att sonderingsuppdraget går framåt men behöver ytterligare en kort tid. Jag är mån om att Sverige ska få en ny regering så snart som möjligt men arbetet bör samtidigt inte forceras. På samma sätt som Stefan Löfven fick förlängt uppdrag med två dagar i januari 2019 innan han slutrapporterade har jag nu givit Ulf Kristersson ytterligare två dagar, poängtear Andreas Norlén i ett pressmeddelande efter mötet med Kristersson.