Prenumerera
Prenumerera

Analys av Dan Zündel: Ryssland – en traditionalistisk bastion mot globohomo…eller?

I min senaste krönika belystes Rysslands mindre kända förbindelser med globalisterna och dess roll i det geopolitiska skeendet. I denna artikel kommer de inre förhållandena att behandlas, och precis som när det gäller Rysslands internationella kopplingar, är okunskapen om inrikessituationen stor.

Medan Västvärlden i årtionden översköljts med kulturmarxistiskt kloakslam som förgiftat och undergrävt samhället har många nationella och konservativa vänt blickarna mot Ryssland i vilket de sett ett motståndsfäste mot globalismens dekadens och skadliga agendor. Uppvärderingen av Rysslands status bland dessa är intimt förknippad med Vladimir Putins makttillträde. Efter Boris Jeltsins katastrofala styre och den nyliberala ”chockterapi” som Ryssland ordinerades efter Sovjetunionens fall växte den sociala nöden lavinartat samtidigt som en ny ägarklass uppstod när statliga tillgångar såldes ut för en spottstyver. Ur 1990-talets kaos trädde den f.d. KGB-agenten Putin fram som en räddare i nöden för att stoppa Rysslands kollaps och skapa ordning ur den gangsterkapitalism som skapats med god hjälp av Västs ekonomiska rådgivare och finansiella intressen. Den bild som skapats av Putin alltsedan dess är en stark man som rensat upp i det politiska träsket och genomfört en moralisk uppryckning av det ryska folket genom att stärka kyrkans roll, satsa på traditionella familjevärderingar och bekämpa homolobbyn. Denna bild förmedlas både av alternativmedia och av MSM och Putin har på kuppen blivit något av en nationalistisk hjälte för många i Väst. Men stämmer verkligen bilden av det ”baserade” Ryssland som traditionalistisk utpost i globalismens moras? Vad vet egentligen Putins påhejare i Väst om situationen för vanliga ryssar i det samhälle som etablerats under Putins 22 år vid makten?

Något som ofta uppmärksammas i Väst är att en handfull oligarker drivits i landsflykt eller fängslats under Putins maktinnehav. Avpolletteringen av oligarker som Boris Berezovsky, Michail Chodorkovsky och andra har av systemmedia i Väst beskrivits som uttryck för Putins maktfullkomlighet medan hans apologeter har sett det som bevis för att Putin rensar upp i det politiska träsket och sätter det ryska folket i främsta rummet. Vad de senare dock ofta ”glömmer” i sammanhanget är alla andra oligarker som fortfarande ingår i Putins närmaste krets. En av Putins nära allierade oligarker är förre ägaren av det engelska Premier League-laget Chelsea, Roman Abramovich.

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/roman-abramovich-chelsea-wealth-russia-uk-putin-salisbury-spy-poisoning-a8362421.html

Putin har många rika och mäktiga uppbackare och han har lämnat ägarstrukturen av ekonomin i princip intakt.

At Putin’s side, an army of Jewish billionaires – The Jerusalem Post (jpost.com)

Det är fortfarande oligarkin som kontrollerar ekonomin och även om en mindre medelklass har växt fram är de sociala skillnaderna i Ryssland enorma. Ryssland toppar listan över de länder som har störst inkomstskillnader. Den rikaste tiondelen ägde 83 procent av alla förmögenheter 2019 enligt Credit Suisse Research Institute.

Russia Named World’s Most Unequal Economy – The Moscow Times

Som om inte det var illa nog förvärrades inkomstskillnaderna och den snedvridna ägarkoncentrationen ytterligare av plandemin, ett generellt mönster som kunnat observeras i hela världen där den självägande medelklassen marginaliserats av tvingande lockdowns och ”virus”restriktioner medan oligarkerna stärkt sitt grepp om ekonomin.

Att det ryska samhället inte mår bra blir tydligt när man börjar skärskåda den tillgängliga statistiken över samhällssjukdomar som alkoholism, opiatmissbruk, prostitution, AIDS, aborter, mordfrekvens, självmord, antalet fångar osv. Det är smått chockerande siffror som framträder. Enligt FN-statistik toppar till exempel Ryssland listan över antalet aborter i världen.

Abortion Rates by Country 2022 (worldpopulationreview.com)

I fråga om opiatmissbruk passeras Ryssland bara av de stora opiumproducenterna Iran och Afghanistan.

Ryssland ligger på tredje plats över länder med flest antal skilsmässor.

Divorce Rates by Country 2022 (worldpopulationreview.com) Ryssland ligger också på topp tio-listan över antalet självmord i världen, omgivet av ett gäng afrikanska länder.

Suicide Rate by Country 2022 (worldpopulationreview.com)

Prostitutionen är utbredd i Ryssland och Moskva räknas som prostitutionens huvudstad i Europa. Trafficking är också ett problem och Ryssland är världens näst största producent av barnpornografi.

EXSUM_A4A_CIS_RUSSIA.pdf (ecpat.org)

Statistiken ger en helt annan bild av Ryssland än den som dess anhängare i Väst härbärgerar. Inte ens den pånyttfödda Ortodoxa kyrkan lyckas locka till sig särskilt många själar och endast 16 procent av ryssarna uppger att religionen är viktig för dem.Religious commitment by country and age | Pew Research Center

Amerikaner i gemen är till exempel mer religiösa än ryssarna. Att Putinregimen officiellt har tagit ställning mot Pride-lobbyn förändrar inte det faktum att Ryssland mer liknar ett afrikanskt land med snö än den traditionalistiska utopi som de konservativa drömmer om. Konservativa och nationella har låtit sig luras av en tilltalande retorik, en retorik som ter sig som ett ytligt poserande från en regim som saknar genuint intresse av att komma tillrätta med de enorma samhällsproblemen.

Nationalister i Väst har sannerligen ingenting att hämta i Putins Ryssland, åtminstone inte etnonationalister som värnar om att behålla en vit majoritetsbefolkning i sina länder. Putin är en uttalad multikulturalist och har slagit ner hårt på rysk etnonationalism. I ett relativt färskt utspel kallade Putin etnonationalism för ”grottfolksnationalism” och brännmärkt idén om att ”Ryssland tillhör ryssarna”. https://archive.ph/ihzD8 Det må bortförklaras med argumentet att Ryssland utgör en mångetnisk och mångkulturell stat men det ursäktar inte att Putin öppnat Rysslands gränser för massimport av arbetskraft från Kaukasus och de centralasiatiska republikerna. En konsekvens av den vidlyftiga ryska migrationspolitiken samt den muslimska gruppens barnafödande är islams snabba tillväxt. 2030 förväntas muslimer utgöra 30 procent av befolkningen och 50 procent år 2050.

RUSSIA Islam has sights set on Russia (asianews.it)

Den vita befolkningen i Ryssland är utsatt för samma globalistiska folkutbytespolitik som Västeuropéerna. Rysslands migrationslagar tillhör de mest liberala i världen och regimen har t.o.m. ännu mer än de västliga regeringarna tagit i med hårdhandskarna mot de som opponerat sig mot massinvandringen. https://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_Russia Ett stort antal organisationer som motsatt sig Putinregimens invandringspolitik har förbjudits och flera företrädare har dömts till långa fängelsestraff. Hatbrottslag 282 i den ryska brottsbalken är ökänd och landets nya online-lagar har t.o.m. använts för att skicka människor i fängelse enbart för att ha ”lajkat” memer på sociala medier.

Only A Few ’Likes’ For Putin’s Softening Of Controversial Meme Law (rferl.org)

I Ryssland råder en statsterror mot dissidenter som inte har någon motsvarighet i Väst.

Putin har också kriminaliserat så kallad ”förintelseförnekelse” med fängelse i upp till fem år som påföljd.

Russia makes Holocaust denial illegal – The Jerusalem Post (jpost.com)

Regimen har odlat nära band med det judiska samfundet i Ryssland och även med den israeliska staten. Enligt Putin förenas Ryssland och Israel i ”en gemensam kamp mot anti-semitism och främlingsfientlighet”.

Putin Speaks Against Holocaust Denial and Anti-Semitism – The Moscow Times

En kriminalisering av anti-semitism var förövrigt en av de allra första åtgärderna som bolsjevikregimen vidtog efter sitt maktövertagande 1917. Det gjordes samtidigt som kyrkor brändes ner en masse och tiotusentals präster avrättades. Det är sedan 2014 också straffbart att påtala brott som Sovjetunionen begick under Andra Världskriget. En idealisering av Sovjetunionens krig mot ”nazismen” har blivit central för det nationella identitetsskapandet under Putin. Som en del av något som alltmer liknar en sovjetkommunistisk renässans har Putin också återgett en polisiär specialstyrka sitt forna namn ”Dzerzhinsky Divisionen”, efter Felix Dzerzhinky, den förste chefen för bolsjevikernas fruktade hemliga polis ”Tjekan”.

Putin Renames Police Unit After Bloody Cheka Founder Dzerzhinsky – The Moscow Times

Klassiska vänsterklyschor om kamp mot fascism och nazism kombinerat med ”tredjevärldism” och antikolonial retorik med udden riktad mot Väst är också centrala beståndsdelar i Rysslands ideologiska propaganda utomlands. Med den har man vunnit över avgrundsvänstern på sin sida samtidigt som nationella och konservativa grupper har lockats över med den traditionalistiska mytologin. Att den ryska underrättelsetjänsten lyckats ro en sådan raffinerad psykologisk operation i hamn är tveklöst imponerande. Den ”anti-nazistiska” retoriken användes förövrigt för att motivera kriget mot Ukraina och samma retorik ser vi nu riktas mot Väst.

The International Anti-Fascist Congress has opened in Patriot Park near Moscow. Shoigu and Yarovaya spoke at the first meeting and accused the USA and the EU of Nazism | odessa-journal.com

Det är extremt olustigt att se hur många konservativa och nationellt sinnade dissidenter i Väst som gått i fällan och fallit för den ryska vulgärpropagandan. De är lika vilseledda som 1930-talets kommunister i Väst som trodde på den sovjetiska propagandan och som utvandrade till vad de trodde var ett ”arbetarnas paradis” men som ofta slutade sina dagar i Gulag eller i Lubjankas tortyrkammare. Tyvärr finns en väldigt stor blind fläck ifråga om fenomenet ”kontrollerad opposition”, även bland de som tror sig vara vakna. Som ett resultat har vi nu grupper av människor i Väst som ”i god tro” sympatiserar den andra sidan av NWO-myntet-som faktiskt riskerar att bli flera resor värre än den nuvarande regimen. Ryssland och Kina har i årtusenden behärskats av en österländsk despotism och vilken typ av ordning globalisterna skulle föredra för att hålla sina slavar i strama tyglar borde vara uppenbart.

Av: Dan Zündel