Prenumerera
Prenumerera

Donetsk och Lugansk undertecknar fördrag – blir del av ryska federationen

Ledaren för Folkrepubliken Lugansk, Leonid Pasechnik, har nu undertecknat fördrag som ratificerar republikens övergång till den Ryska federationen och därmed ett uppbrott ifrån Ukraina. Detta sker efter att Lugansks parlament röstat igenom detta. Pasechnik förklarar denna process på sin officiella hemsida.

Denis Pushilin som är ledare för Folkrepubliken Donetsk signerade liknande dokument under gårdagen efter att parlamentet i Donetsk godkänt att republiken knyter sig till den ryska federationen, enligt parlamentets officiella webbplats.Dessa beslut bygger sin legitimitet på den folkomröstning som hölls kring just att bli del av den ryska federationen. En överväldigande majoritet av befolkningarna i Luganskt och Donetsk röstade för att bryta upp med Ukraina och närma sig Ryssland.

I fredags signerade dessa två ovan nämnda ledare föredrag med Rysslands president Vladimir Putin om att införliva republikerna i den ryska federationen.