Prenumerera
Prenumerera

Andreas Melin får skärpt straff av hovrätten – våldtog kvinnor på äldreboende

Andreas Melin är tidigare moderat kommunpolitiker. Han är dessutom det vårdbiträde som på ett äldreboende i Lerum gjort sig skyldig till att ha våldtagit flera äldre hjälplösa kvinnor. Tingsrätten dömde honom till bland annat 19 fall av grov våldtäkt och 5 fall av sexuellt tvång. Tingsrätten ogillar dock åtalet om kränkande fotografering oh grovt förtal kopplat till allt det här. Han fick fängelse i 7 år och 6 månader.

Hovrätten skärper dock påföljden till fängelse i 8 år och 6 månader.”Hovrätten ändrar tingsrättens dom bl.a. på så sätt att hovrätten dömer mannen även för grovt förtal. Hovrätten anser att den samlade brottsligheten motiverar ett strängare straff än det som tingsrätten dömde ut och skärper därför straffet till fängelse i 8 år och 6 månader”, skriver domstolen i ett pressmeddelande.