Prenumerera
Prenumerera

Märtha Louise fästman Shaman Durek säljer medaljonger mot cancer – prinsessan kan bli av med prinsesstiteln

Det norska kungahuset har hållit krigsmöte på slottet i Oslo. Norska Dagbladet menar att kung Harald V, kronprins Haakon och Märtha Louise deltagit. Det är prinsessan Märtha Louises prinsesstitel som diskuteras och ifrågasätts.

Det har stormat kring Märtha Louise fästman Durek Veret vilket nu gör att allt fler funderar på om hon kan behålla titeln som prinsessa. Hennes fästman kallas ibland för Shaman Durekt och har bland annat påstått att man kan bli frisk ifrån Covid genom en medaljong som går att köpa via hans hemsida. Han säljer även medaljong som botar cancer via sin affärsverksamhet. Kungen av Norge menade först att det hela varit en kulturkrock. Kritiken mot prinsessans val av man har dock fortsatt eftersom att Durek fortsätter med sin affärsverksamhet kring alternativmedicin trots den kritik som prinsessan mött i flera år.

Statssekreterare Ole Henrik Krat Bjørkholt, som är specialist i allmänmedicin och som tidigare jobbat som läkare säger att Durek Verrett är ”en skrupellös och farlig charlatan” på grund av dennes affärsverksamhet, enligt Aftonbladet.Shamanen Durek fick corona i somras när han besökte Norge och lades in på sjukhus. Men han vägrade anlända andningsmasken som han fick.

– De ville att jag skulle använda en andningsmaskin och sådant. Jag sa bara ”nej” för andarna sa till mig att jag behövde ta mig igenom detta, förklarar Verrett till Aftonbladet.

Märtha Louis uppmanades avsäga sig prinsesstiteln till detta redan 2019, enligt SVT.