Prenumerera
Prenumerera

Sonesson ger bort riksdagsplats – prioriterar Staffanstorp

Christian Sonesson, Staffanstorps starke man (M) väljer att avstå från sin riksdagsplats. Han väljer istället att stannar kvar på hemmaplan som kommunstyrelsens ordförande. ”Jag sa i valrörelsen att jag kunde tänka mig att fortsätta under förutsättning att väljarna vill det och visar sitt stöd”, skriver Christian Sonesson på Facebook. Moderaterna kammade hem ca 45% av rösterna i Staffanstorp vilket Sonesson benämner som ” överväldigande”. Han lämnar över sin riksdagsplats till kandidaten Emma Ahlström Köster.”Jag är redo att tillsammans med Staffanstorps kommuninvånare, företagare, anställda, föreningsledare och alla andra att fortsätta utveckla vår fantastiska kommun och kommer aldrig tveka att stå upp för det som är bäst för vår kommun”, poängterar han avslutningsvis i facebookinlägget.