Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=100194851

Bomberna i Solna och Södermalm hör samman – Polisen har inga lediga utredare för ärendet

Stockholmspolisen misstänker att det finns ett samband mellan bomberna som nyligen detonerade i Solna och på Söderman. Både bomberna exploderade vid flerfamiljshus i relativt välbeställda områden i Stockholm. Bägge bomberna detonerade inom ett och samma dygn.

Det rör sig troligt om organiserade brottslighet men polisen i Stockholm har helt enkelt inga lediga utredare. Därför utreds ärendet av poliser ifrån Göteborg som är inlånade, enligt Aftonbladet.– Vi har helt enkelt inte tid. Arbetsbelastningen är för stor redan med kolossalt många skottlossningar, säger en polisman med insyn i arbetet, säger Stockholmspolisens förundersökningsledare på avdelningen för grova brott.

Brottsrubriceringen för de båda explosionerna är allmänfarlig ödeläggelse.