Prenumerera
Prenumerera
By Vox España - CPAC 2022 con Hermann Tertsch y Victor Gonzalez., CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=118495527

Konservativt parti vinner i italienska valet – vill återställa kärnfamiljen och kväsa HBTQ

Giorgia Meloni segrade stort i söndagens italienska val enligt en vallokalundersökning och de första röstsammanräkningarna.

Hennes parti är ett nationalkonservativt parti som talar om ”ordning och reda” och vill återställa traditionella kärnfamiljer och kväsa HBTQ-rörelsens frammarsch som partiet ser som ett hot mot traditionella värderingar.Giorgia Melonis parti heter Italiens bröder och får enligt preliminära röstsammanräkningar 24-26 procent av rösterna. Detta valresultat ger högerkoalitionen som hon byggt upp ett övertag i parlamentet. I hennes högerkoalition av partier ingår profiler som Matteo Salvini och Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi.

Italien kommer nu få sin första kvinnliga premiärminister från och med att Melonis regering bildats. Hon bedyrar att hon inte är ideologisk fascist men använder Mussolinis slogan ’God, homeland, family’.

Melonis framgångar oroar de postmoderna liberalerna i Europa. Dagarna innan valet hotade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen med att negativt särbehandla Italien om en högerradikal regering tog vid efter valet.