Prenumerera
Prenumerera
@ Ryska krigsministeriet

Ryssland visar bilder när de stoppar Ukrainska kompanier i Donbass

Västmedia har väldigt tydligt framhållit att det går bra för Ukraina i kriget mot Ryssland och att Ukrainska styrkorna med rätt stor enkelhet vinner terräng i Donbassregionen där proryska separatistgrupper finns.

Ryssland målar dock upp ett annat narrativ och det är alltid svårt att veta vem som egentligen talar sanning under brinnande krig.Det ryska krigsministeriet skriver idag på sin telegramkanalen att Ukraina misslyckats med en offensiv. .

2 kompanier från Ukrainsk militär, tillsammans med 9 pansarvagnar och 16 andra stridsfordon, blev stoppade med hjälp av ryska drönarattacker, skriver det ryska krigsministeriet igår på sin telegramsida.

”Enheter från de luftburna trupperna har eliminerat över 120 ukrainska soldater”, skriver Ryssland bland annat på telegramkanalen och visar en video där Ukrainska pansarfordon ligger sönderskjutna längst en landsbygdsväg.