Prenumerera
Prenumerera

17-åring häktas – planerade skoldåd

En 17-årige pojken häktades i april misstänkt för förberedelse till mord. Han greps på sin gymnasieskola – Fredrika Bremergymnasiet i Haninge. Åklagaren väljer nu att efter avslutad förundersökning väcka åtal mot 17-åringen.

17-åringen ska, enligt åklagaren, ha införskaffat kniv och hammare med avsikt att genomföra flera mord på den ovan nämnda skolan. Planen var att genomföra dådet när så många som möjligt var närvarande. Enligt kammaråklagaren var tanken att attacken skulle riktas mot ett antal namngivna personer. Det rör sig om elever och personal på den misstänktes nuvarande och tidigare skola.– Det jag kan säga nu är att han är häktad för att han planerat och förberett ett våldsdåd främst mot vissa konkreta personer. Han har planerat och införskaffat brottsverktyg i syfte att mörda dessa, har kammaråklagare Katarina Engström sagt tidigare, enligt Expressen.