Prenumerera
Prenumerera

Örebropartiet ökade kraftigt i kommunvalet -partiledaren fick flest personkryss

Örebropartiet ökade med 4,9 procent i årets kommunalval som gör att de få fler mandat i kommunfullmäktige. Dessutom fick partiledaren Markus Allard överlägset flest personkryss i kommunvalet vilken kan ses som ett personligt styrkebesked, enligt P4 Örebro.

Allard fick 2435 personröster och strax där efter kom John Johansson (s) som fick 1455. Allard fick flest personröster trots att Johansson var Socialdemokraternas förstanamn och att Socialdemokraterna fick överlägset fler röster än Örebropartiet. Socialdemokraterna fick kring 30 procent av rösterna i kommunvalet medan Örebropartiet landet på 7,9 procent.Markus Allard säger till Nyheter Idag att det är svårt att säga varför just han fick så många personröster.

– Jag kanske attraherar en del väljare genom mitt sätt att driva politik på, antar jag.