Prenumerera
Prenumerera
Ⓒ Lisa Öberg/ Sveriges Domstolar

16-årig pojke åtalas för våldtäkt på äldre kvinna

Åklagaren har idag väckt åtal mot en 16-årig pojke för grov våldtäkt. Han ska ha våldtagit en äldre kvinna i Dals-Ed denna sommar. Pojken åtalas även för sexuellt ofredande mot en annan kvinna som är betydligt äldre än honom, enligt åklagaren som Svenska Morgonbladet talet med.

Pojken har sedan i somras bott på ett så kallat SiS-boende.– Gärningarna har ägt rum samma förmiddag. De båda målsägandena är inte på något vis släkt eller bekanta med den tilltalade. Förutom muntlig bevisning finns även stark teknisk bevisning i form av dna som binder den tilltalade till gärningen, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge i ett pressmeddelande.

Då ärendet är av sexuell natur och gärningsmannen är under 18 säger åklagaren på telefon att förundersökningen är sekretessbelagd och att rättegången kommer ske bakom lyckta dörrar.