Prenumerera
Prenumerera

Partiet Frihet anser: Inte ens valsamverkan hade fått den oppositionella rörelsen i mål

Frihetsrörelsens representanter konstaterar att de alternativa partierna inte nådde valframgångar, nu efter att ett preliminärt valresultat finns efter helgens riksdagsval.

”Många hade höga förhoppningar i början av året när flera partier inom frihetsrörelsen i Sverige satsade på att påverka politiken och skapa förändring på ett parlamentariskt plan i landet i och med att det varit valår 2022”, skriver frihetsrörelsens förgrundsgestalter Max Winter och Natalie Jonsson i ett pressmeddelande. Max och Natalie kommer därför vara de drivande krafterna bakom ett nytt parti.

Frihetsrörelsen registrerade sitt namn för att ”samla alla de mindre partierna i ett breddare block.” Max och Natalie berättar att detta initiativ möttes av en positiva respons ifrån samtliga alternativa partier men att ingen av dessa i praktiken varit beredda att kompromissa till den grad att valsamverkan varit möjlig detta val.

”Efter alla försöken och de färska resultaten i valet så är lärdomen nu att vi behöver göra någonting annorlunda”. Vi behöver skapa ett parti som blir så stort och framgångsrikt att det kan konkurrera och stå utanför höger-vänsterskalan, förklarar de.Frihetsrörelsens representanter anser att den oppositionella rörelsen nu bör arbeta mot ”framtidens politik”. Därför har Partiet Frihets grundats. Partiet ska sätta frihetsfrågorna i fokus, förklarar Max Winter. Han menar att dagens politik och politiker skapar för mycket splittring i Sverige.

”Partiet Frihet är därför ett ofärgat parti utan ideologi som leder vägen till det samhälle vi behöver på sikt, under det paradigmskifte vi just nu går igenom. Vi vill skapa ett nytt samhälle där människor lever i frihet snarare än begränsning, genom att revolutionera Sverige med nytänkande visioner”.

Max Winter och Natali Jonsson vill därmed bryta med ”gamla mallar” och börja om på nytt med ett parti som blickar framåt inför framtida val. De tror inte ens att valsamverkan hade hjälp då det just nu finns för många olika intressen inom den alternativa opinionssfären och ser ett nytt parti som den logiska lösningen när alla andra alternativa partier har fallerat.

I pressmeddelandet hänvisas det till partiets nya hemsida där mer information ska komma inom kort.