Prenumerera
Prenumerera
@ Svenska spel

Bettingbolagen och vadslagarna tror på fortsatt Socialdemokratisk regering – SD större än M

Köerna slingrar sig långa vid vallokalerna denna valsöndag. Statsminister Magdalena Andersson till och med uppmanat alla att gå och rösta. Det är enligt samtliga opinionsmätningar jämt mellan blocken med en viss fördel för det rödgröna laget.

Unibet och Betson har nu presenteras de slutgiltiga odds de tror på inför valet. Båda dessa spelföretag är övertygade om att vänster sidan med V, S, C och MP har större chans att få majoritet i riksdan efter dagens riksdagsval än vad den M-ledda oppositionen har. Även vadslagarna lutar åt denna slutsats när man tittar på vad de sammantaget spelar på.Hos alla bettingbolag, även Svenska Spel, är det Magdalena Andersson som har lägst odds att bli statsminister, vilket betyder att det de tror att hon har störst chans att bli det. Detta presenteras tydligt på bolagens spelsajter.

SVT skriver om detta under morgonen och konstaterar även att en viss majoritet av spelarna hos Betsson tror på att Moderaterna byter partiledare efter valet. Därpå tror en majoritet av vadslagarna att SD blir större än Moderaterna i detta val.

Aktörerna inom bettingsektorn, vadslagarna och spelbolagen, har visat sig vara väldigt träffsäkra i sina förutsägelser om valresultat i exempelvis USA, skriver ekonomitidningen Kiplinger. De menar att det finns indikationer på att bettingsektorn är mer pricksäkra än opinionsmätningarna.