Prenumerera
Prenumerera

Amnestys ordförande gör reklam med Per Bolund

Amnestys ordförande Parul Sharma gjorde valpropaganda till fördel för Miljöpartiet. Han medverkade i en film som nu spridits på Instagram och han medverkar där tillsammans med MP:s språkrör Per Bolund, rapporterar Altinget.

Nu möter Sharma kritik ifrån de egna leden. ”Amnesty är en opartisk och partipolitiskt oberoende organisation. Denna princip är viktig för oss som organisation och för vårt förtroende. Amnesty stödjer specifika förslag för att värna och skydda mänskliga rättigheter, och inte politiska partier eller politiska företrädare.” framhåller Amnestys generalsekreteraren Anna Johansson i ett skriftligt utlåtande till Altinget. Johansson tycker att det var olyckligt att Sharmas privata åsikter inte ska sammanblandas med Amnesty som organisation.Parul Sharma har jobbat åt advokatfirman Vinge som bland annat finns i Stockholm och Göteborg.