Prenumerera
Prenumerera

Novus – jämnt mellan blocken – kvällens partiledardebatt blir avgörande

Ställningen mellan blocken är otroligt jämn och inom den statistiska felmarginalen. Detta kan SVT/Novus undersökningen som släppts idag fastställa. Nästan 4000 personer intervjuades för denna opinionsskattning. Den rödgröna sidan har ett övertag enligt mätningen men på mindre än 1 procent. Enligt undersökningen är Sverigedemokraterna riksdagens näst största parti.Flera undersökningar de senaste dagarna har visar liknande resultat, med SD som största parti, en jämn ställning mellan blocken och ett ytterst marginellt övertag för den rödgröna sidan.

I skrivande stund påbörjas SVT:s stora partiledardebatt och kvällens insats ifrån de olika partiledarna kommer vara avgörande för vilken sidan som får majoritet i riksdagen.