Prenumerera
Prenumerera
© Riksbanken, Stefan Ingves är Sveriges riksbankschef

Tidigare MUF:topp anser att Riksbankschefen ska vara neutral

Riksbankens chef Stefan Ingves medverkade vid en pressträff tillsammans med regeringen i lördags. Det var under den pressträffen som Magdalena Andersson lanserade idén om att utställa miljardgarantier till energibolagen.

Presskonferensen styrdes upp på kort varsel och skulle förmedla budskapet om att Sverige befinner sig i en kris gällande energipriser, efter att Ryssland aviserat att helt stoppa flödet av gas till Europa via Nord Stream 1. När allmänheten får intryck av att Sverige befinner sig i kris – har det visat sig – så har det i många fall gynnat Socialdemokraterna i opinionen.”Stefan Ingves och Erik Thedéen borde inte låta sig utnyttjas i Socialdemokraternas valrörelse”, skriver Timbro-vd:n Benjamin Dousa på Twitter.

Enligt Dousa ska Riksbanken vara en oberoende institution. Benjamin Dousa har varit förbundsordförande för Moderata Ungdomsförbundet, MUF.