Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24601581

Förre folkpartiledare Bengt Westerberg röstar troligtvis på C i valet

Bengt Westerberg vad folkpartiledare åren 1983-1995. Han väljer nu att offentliga meddela att han inte kommer rösta på Liberalerna (partiets nya namn). Han är helt enkelt besviken på deras öppning för samarbete och samtal med Sverigedemokraterna.

I en intervju med Liberal Debatt säger han nu att han kommer att rösta på Centerpartiet i riksdagsvalet. Av det han säger i intervjun lutar det mot att han kommer lägga sin röst på centerpartiet.

– Jag tycker att Annie Lööf har en väldigt tydlig och klar profil och talar mycket om samarbete i den breda mitten. Det tror jag också på, säger , enligt SvD.Westerberg säger att den främsta anledningen till att han inte kommer att rösta på L i riksdagsvalet är partiets inställning till Sverigedemokraterna.

Enligt SvD vill den förra folkpartiledaren se ett regeringssamarbete mellan M, C och S. Han tror att denna konstellation skulle skapa en stark regeringen med bred förankring i riksdagen och hög legitimitet.