Prenumerera
Prenumerera
Ebba Busch - Sverigedemokraterna i - regering- nyheter - inrikes - politik
© SVT

Ebba Busch: Vill varken bilda regering med SD eller L

Häromdagen sa Ulf Kristersson att han ville bilda regering med enbart borgerliga partier. SD var inte ett tänkbart regeringsparti enligt M-ledaren även om SD blir större än M i valet. KD-ledaren Ebba Busch har nu sagt samma sak under SVT:s utfrågning igår. Hon vill inte ha SD som regeringsparti men även Liberalerna vill hon hålla borta från regeringsmakten.

– Jag är väldigt glad att Liberalerna har kommit hem till borgerligheten och stöttar ett maktskifte, men man är ganska splittrat som parti, sade Ebba Busch i programmet.En KD-M regeringen kommer att vara beroende utav stöd i riksdagen från Liberalerna och Sverigedemokraterna för att få majoritet för sina politiska frågor och sin budget. KD-ledaren vill därför samtala med L och SD. Men hon anser inte att Jimmie Åkesson har erfarenhet nog av det politiska ”hantverket” som krävs för att styra ett land.