Prenumerera
Prenumerera
By Megasam4256 - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19555786

Stenafärja utan ström – driver mot grund

Klockan 12:38 slog färjan Stena Scandica larm om att en brand brutit ut på bildäck. Besättningen lyckades släcka branden men den resulterade ändå i att fartyget förlorad ström ombord. Fartyget drev därför söderut mot Fårö i väntan på en bogserbåt.Enligt pressmeddelande på Sjöfartsverket hemsida kommer Bogserbåten hinna dit i tid. Stenfärjan är i skrivande stund några kilometer ifrån Fårö och man förberedde för det värsta om fartyget går på grund. I sista minuten lyckades färjan få i gång en av sina motorer och kämpar för att inte driva än mer in mot land.

MS Visby och flera andra fartyg finns på standby utifall de värsta inträffar, dvs att fartyget går på grund och sjunker.