Prenumerera
Prenumerera
© Svenska Morgonbladet

Solna: Miljöaktivister stoppade ambulans när de blockerade trafiken

Miljöaktivister med vänsterinriktning har återigen stoppat trafiken på E4:an i Stockholm, Solna, i protest mot klimatet. Den köbildning som detta medfört har hindrat ambulanser från att komma fram och utföra sitt livsviktiga arbete.

Personerna som gjort detta har burits bort och misstänkts för bland annat sabotage och brott mot ordningslagen.

Polisen konstaterar att vägen varit blockerad sedan ca 8:30 i morse.”Samtliga 12 som blockerat trafiken har gripits. Förutom tidigare nämnda brott så misstänks de för blåljussabotage då en ambulans under utryckning fastnade i köerna som åtminstone sträckte sig till Knivsta”, skriver polisen på sin hemsida. Några av de gripna har släppts enligt polisens presstjänst.

Under morgonen går Moderaterna hårt ut i attack mot dessa miljöaktivister som de tycker bör bestraffas än hårdare.

”Ambulanser som inte kan ta sig fram. Polisbilar som blockas. Människor som inte kan ta sig till jobbet. Återigen blockerar aktivister vägar och utsätter andra för risk och fara. Moderaterna vill höja straffet och införa obligatorisk häktning för den som systematiskt spärrar av vägar”, skriver Moderaterna på sin facebooksida med rättspolitiska talesperson Johan Forsell som galjonsfigur.