Prenumerera
Prenumerera
By Membroza - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5195982

Håkan Hellström bjöd in Greta till Konsert- får kritik från fansen

Popmusikern Håkan Hellström slog publikrekord igen på Ullevi i Göteborg med över 70 000 närvarande på konserten. Detta var nära arenans maxgräns så 75 000 personer. Få andra artister har fyllt Ullevi på det viset.

Men en hel del av hans fans blev besvikna. För första gången blandade Hellström ihop musik med politik när han bjöd in Greta Thunberg och ett antal andra klimataktivister från ”Fridays for future”. De fick chans att framföra att de tyckte att människor borde rösta på partier i valet nu om två veckor som vill hantera klimatkrisen. Många av fansen har uppskattat Hellström för hans opolitiska hållning innan detta hände.

”Det som varit det bästa med Håkan, hans opolitiska framtoning dog precis. Kan meddela att det var sista gången han säljer ut Ullevi. En taktisk dundertabbe”, skriver en person i Aftonbladets chatt.

”Är det inte falsk marknadsföring att lura betalande publik (hur nu någon vill betala för att höra Hellström skräna..) till att tvingas lyssna på Greta som Håkan Hellström gjorde? Galet att man inte ens ska kunna gå på konsert utan att få godhetspropaganda nedproppat i halsen”, skriver en annan personer på Twitter.