Prenumerera
Prenumerera
Av Mrund - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=106205905

Energiministern Khashayar Farmanb fick inte besöka företag på grund av misslyckad politik

I veckan besökte energiminister Khashayar Farmanbar flera orter i Kalmar län. Men när han kom till Vimmerby var han inte välkommen överallt. Bageri Guldkringlan tackade bestämt nej till att ministern skulle få komma på besök och dess VD har en tydlig förklaring.

– Vi fick förfrågan om att ta emot energiministern, men tog beslut i vår styrelse om att säga nej. Istället för att han ska stå i tidningarna och berätta att allt är guld och gröna skogar är det bättre att göra något. Det är bättre att han sätter fart och gör något innan företagen går omkull, säger Guldkringlans vd Joakim Hesselgård till Dagens Hultsfred säger Guldkringlans vd Joakim Hesselgård till Dagens Hultsfred.Det var Moderaternas energipolitiske talesperson Carl-Oskar Bohlin som gjorde bageriets nobben kändpå Twitter. Moderaten påstår att Farmanbar dessutom nekades lunch på ett ställe av samma skäl.

Ingenting tyder dessutom på att elpriserna vänder neråt inom en snar framtid. Di.se skriver exempelvis att denna augusti var den dyraste elmånaden någonsin för företag och hushåll. Tidigare månadsprisrekord var från i december 2021.